Béleš:)
Kysnuté cesto ovocie a mrvenička, poznáte niečo jednoduchšie a chutnejšie?:)
Výšku a ovocie môžte prispôsobiť.
Tradičný je so slivkami a vysoký no ja mam rada tenší:)
Potrebujeme:
500 g múka polohrubá
20 g droždie
250 ml mlieko
2 lyžice cukor kryštálový
1 lyžica bravčovej masti
- 50 g maslo
- 50 g cukor praškový
- 70 g múka hrubá
- 500 g ovocie mrazene/čerstve
- cukor krupicový
Zo surovín vypracujeme cesto do ktorého na koniec pridáme lyžicu masti.
Cesto ani nie tuhé ani riedke.
Z masla,hrubej múky a práškového cukru pripravíme mrveničku.
Cesto rozvaľkáme na obdlžnikový plát a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie.
Alebo si ho vtlačíme do formy.
Rozprestrite naň čiastočne rozmrazené alebo aj čerstvé ovocie(ktoré pocukríme) a posypeme práškovým cukrom a mrveničkou.
Rozprestrite naň čiastočne ovocie a posypeme práškovým cukrom a mrveničkou.
Hotovo:)
Tu je vysoký a so slivkami:)
Výborný cesto je naozaj skvelé vláčne:)
A tu je koláč:)
:):)
A z tohto cesta niečo také ako pudingoš:)
Plnku som dala podľa tejto polevy ale môžme požiť aj tú na pudingoš:
http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/09/vareskovy-zakusok.html
http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/09/pudingos.html
Slivkový originál:)
No comments:
Post a Comment