Výborný, sladký a odložený na skvelé vianočné koláče.
Potrebujeme:
1Kg slivky
100 g kryštálový cukor
Postup:
Slivky umyjeme a odkôstkujeme, pomelieme.
Pomleté slivky vložíme do hrnca a začíname variť, kým sa masa zohreje a začne chytať peknú farbu a konzistenciu prejde asi 20 minút.
Varíme na miernom ohni -2-3 hodiny.Spravíme skúšku.
Pridáme cukor a varíme ďalšiu pol hodinu.
Lekvár potom nalievame do umytých fľašiek a otočíme hore dnom.
Za recept sa chcem poďakovať tete rennatte z varecha.sk:)
16 Sept 2013
Slivkový lekvár
Labels:
Džemy
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment