Veľmi chutný opakovaný veľa krát pretože som si nikdy neprečítala poriadne postup :) A tak som zaimprovizovala a spravila podľa seba:)
Veľmi chutná a zdravá roláda.
Použiť môžme jemný ale aj trocha hrudkovitý tvaroh v tom prípade dáme na chvíľu zmraziť.
Chutí podobne ako kinder mliečny rez.
Potrebujeme:
Roláda:
6 vajec alebo 5 veľkých
6 lyžíc cukru krupice
3 lyžice hladká múka
3 lyžice kakao
1 lyžica prášok do pečiva
Na krém:
350 ml mlieko
3 lyžice cukor práškový
1 baík vanilkový puding
250 g tvaroh jemný alebo hrudkovitý
Potrebujeme:
Bielka oddelíme od žĺtkov.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
Hladkú múku preosejeme do misky spolu s kakaom a práškom do pečiva.
Dôkladne premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Sneh vareškou jemne vmiešame do pripraveného cesta.
Na plech vyložený papierom na pečenie a rozotrieme ho v asi 1 cm vrstve.
(Potrebovala som dezert pre 2 osoby tak som ho naliala do plechu a urobila hrubšiu piškótu teda som piekla asi 15 minút.)
Plech dáme do trúby,predhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 8-10 minút.(tenšie cesto)
Upečený plát vyberieme z plechu prikryjeme utierkou a zrolujeme ,necháme vychladnúť.
(zrolujeme na výšku nie na šírku)
Do mlieka zašľaháme pudingový prášok a cukor.
Po zchladnutí vmiešame do pudingu tvaroh.
Vychladnutý a rozbalený plát nakrájame na pruhy asi 4 cm široké.Potrieme ich krémom a jednotlivé pláty postupne rolujeme za sebou do špiráli.
( Jednu špirálu zabalíme a druhý plát natrieme taktiež krémom a zrolujeme jednu do druhej.)Záleží na nás akú hrubú roládu chceme.
Vzniknutý zákusok necháme uležať asi 2 hodiny.Podávame ľahko poprášený kakaom.
Kivi roláda:
A tu bol môj prvý nepodarok kde som roládu stočila na šírku a tak mi vznikli úplne mini roládky do ktorých som vyšľahala rastlinnú šľahačku a prišľahala kivi džem do prostriedku som dala nakrájané kivi a zrolovala.
Potom už len nakrájala a bolo:)
15 Sept 2013
Roláda plná vášne
Labels:
Rolády
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment