Geniálny super vláčny a sladký vrelo odporúčam.
Potrebujeme:
350 g múka polohrubá
1 ks kypriaci prašok do pečiva
200 g cukor kryštál
120 g maslo/ cera
2 ks vajcia
2 PL olej
150 ml mlieko
štipka soľ
180 g maslo
4 PL rum
3 PL voda horúca
300 g cukor práškový
40 g kakao
Postup:
Cesto:
K preosiatej múke s kypriacim práškom pridáme cukor, soľ, rozpustené maslok, vajcia, olej a mlieko.
Všetko spolu v miske zmiešame. Skvelé je použiť mixér,
Vypracujeme hustejšie cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Cesto vložíme do prehriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme 25 až 30 minút.
Po upečení druhým koncom varešky urobíme po celom ceste jamky.
Poleva:
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme rum a vodu a primiešame cukor s kakaom.
Za stáleho miešania pomaly varíme, kým nevznikne hladká poleva.
Polevu necháme mierne vychladnúť, potom rovnomerne nalejeme na upečené cesto a tým naplníme aj všetky jamky.
16 Sept 2013
Vareškový zákusok
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment