Keďže sme mali doma veľa cvikle musela som niečo vymyslieť a tak šup šup na internet:)
Niečo neskutočné!
Odporúčam.
Potrebujeme:
500 g surovej cvikle/ cca 400 g po uvarení
100 g masla
200 g kvalitnej čokolády
3 vajíčka
250 g trstinového cukru
100 g hladkej múky
25 g kakaa holandské
Na polevu:
70 g práškového cukru
2 PL šťavy z cvikle
Postup:
Suroviny vystačia na plech s priemerom cca 20 x 30 cm .
Cviklu ošúpeme, nakrájame ma malé kúsky a varíme vo vode do zmäknutia.
Zcedíme a ak nemáme cviklovú šťavu, necháme si časť vody, v ktorej sa cvikla varila na polevu.
Pripravíme si všetky suroviny.
Cviklu vložíme do mixéru spolu s nalámanou čokoládou a maslom a poriadne rozmixujeme.
Teplo z uvarenej cvikle krásne rozpustí maslo aj čokoládu.
Potom si vyšľaháme vajíčka s cukrom tak aby zmes vytvorila .skoro penu.
Do vyšľahaných vajíčok opatrne primiešame cviklovo-čokoládovú zmes a na záver zapracujeme múku a kakao.
Cesto potom vylejeme do pomúčeného plechu a pečieme cca 20 minút pri 180 stupňoch.
Na polovicu som posekala oriešky.
A keďže som mala iba menší plech alebo úplne veľký spravila som aj 2 kúsky do zapekacej misky.
Na polevu si zmiešame cukor s cviklovou šťavou a vychladnutý koláč ňou polejeme.
Necháme stuhnúť a potom už len pokrájame na kocky .
A toto vyšlo z koncov:)
Zvýšilo sa mi trocha polevy a tak som si nakrájala jabĺčka a hrušky a pokvapkala.
Menší picknick v parku:)
5 Oct 2013
Cviklové brownies
Labels:
Zákusky
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment