1 Nov 2013
Banánové brownies
Výborné, banány a čokoláda! Recept som našla na MMB tak sa chcem zaň aj veľmi veľmi veľmi pekne poďakovať:)
Polevu som síce dala inú ale aj tak je výborný:)
Potrebujeme:
250g horká čokoláda
250g maslo
200g práškový cukor
3 vajíčka
štipka soli
1 lyžička prášku do pečiva
200-250 g banány
150g hladká múka
100g sekané orechy
Poleva:
Smotana rastlinná
Horká čokoláda
Postup:
Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli pri miernej teplote ,necháme trocha vychladnúť.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny aspoň 3-4 minúty.
Vlažnú čokoládu s maslom prilejeme do vyšľahaných žĺtok s cukrom a prešľaháme.
Do vymiešanej čokoládovej hmoty pridáme preosiatu múku so štipkou soli a práškom do pečiva.
Nakoniec vareškou primiešame nasekané orechy a rozmixované banány premiešame.
Pekáč na brownies som si vystlala papierom na pečenie a dávkovala do každého štvorca 1 a pol lyžice(zvýšilo sa mi aj do jednej malej zapekacej nádoby, ak nemáme
pekáč na brownies proste nalejeme do menšieho plechu a podobne.
Dáme piecť na 180 stupňov cca 35 minút záleží aj na tom aké vysoké kúsky máme.Kontrolujeme špáradlom.
Poleva:
Smotanu rastlinnú privedieme k varu pridáme do nej nalámanú horkú čokoládu a rozpustíme.
Hotové brownies už iba polejeme a necháme stuhnúť.
Čím dlhšie brownies stoja tým sú chutnejšie.
Polevu môžme vytvoriť aj vymiešaním smotany a kakaa(drahšia varianta ale stojí zato:)
Ďalšia možnosť je uch spraviť s mliečnou orieškovou čokoládou.
Potrieť nutellou a nejakým dobrým kyslejším džemom ozdobila som to aj lieskovoorieškovou polevou a na kôpku lekváru som dala orech.
Labels:
Zákusky
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment