3 Nov 2013
Tekvicovo-zázvorová polievka
skvelá na tieto zamračené dni:)
Potrebujeme:
olivový olej
1 veľká pokrájaná cibuľa
2 roztlačené strúčiky cesnaku
1 lyžička mletej kurkumy
1 maslová tekvica hokkaido zbavená semien, pokrájaná na stredne veľké kocky-1 pohár tekvicového pyré
500-600 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
2 pokrájané jablká
1 lyžica postrúhaného čerstvého ďumbiera alebo 1 lyžička mletého
Postup:
Tekvicu nakrájame na kocky dáme do pekáča a pečieme pri 180 stupňov asi 30-40 minút.
Vyberieme a rozmixujeme.
Pripravíme si vývar.
Cibuľu nakrájame a opražíme do sklovita asi 4 minúty.
Pridáme cesnak a kurkumu a pražíme dalšiu minútu.
Zalejeme vývarom a privedieme k varu .
Jablka si očistíme nakrájame a pridáme do vriaceho vývaru spolu s lyžičkou zázvoru.
Varíme až kým uplne nezmäkú.
Rozmixujeme a pridáme pyré z tekvice.
Prevaríme a dávkujeme.
Ja som jednu porciu servírovala v tekvici ktorú som si vydlabala.
Ozdobiť môžme kôpkou kyslej smotany.
Labels:
Polievka
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment