2 Feb 2014
Originál panna cotta
Známi talianský dezert a ja mám ten pravý recept:)
Potrebujeme:
1/2 litra čerstvej smotany
100 gr cukor
100 ml mlieko
2 plátky želatína
1 vanilkový lusk
Na topping:
1/3 pohár cukru
1/4 pohár vody
Ľubovoľné ovocie
Postup:
Želatínu položíme do studenej vody.
Urobíme ju podľa návodu v zadu.
K želatíne pridáme mlieko.
Miešame kým sa dobre nerozpustí.
Smotanu s cukrom a vanilkovým luskom dáme do iného hrnca a dáme na stredný plameň.
Privedieme k varu za stáleho miešania privedieme k varu.
Keď je uvarené,vypneme plyn a pridáme mlieko so želatínou.
Dobre premiešame a nalejeme do formičiek.(výjde 12 muffinových alebo 6 zapekacích misiek na cream brulé.
Necháme v chladničke cez noc.
Panna cottu som zmiešala so sirupom.
Chutné len už veľmi sladké.
aj s kakaom.
Pripravíme si topping:
Vodu a cukor spolu uvaríme.
Necháme variť asi takých 5 minút a potom pridáme ovocie.
Servírovať môžme poliate ovocím,karamelom alebo aj čokoládovým toppingom.
Tu som dávkovala do malých bábovičiek.
Mangová omáčka:
Potrebujeme:
1 zralé mango
7 lyžiček trtinového cukru
šťava z ½ citrónu a z velkéj mandarinky
+ 1Veľká mandarinka
Mango rozkrojte na půl a zbavte ho slupky (u zralého ovoce jde slupka dolů prakticky sama). Dužinu odkrojte od pecky a nakrájajte ich na malé kostky.
Vložte do hrnce, oslaďte 2 lyžičkami trtinového cukru a varte na miernom plameni asi 3 minuty, až se mango rozvarí.
Potom jej ponorným mixérem rozmixujte na hladké pyré, které propasírujte jemným sítkom, abyste sa zbavili prípadných vlákien.
Vyžmýkajte šťavu z polovice citrónu a z celej mandarinky a rozriedte ju s mangovým pyré.
Nechajte vychladnúť prikryjete potravinovou fóliou a uložte dochladničky vychladnúť.

Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment