20 Mar 2014
Dietne špenátové lasagne
Výborne, dietne, zdravé a zožali veľký úspech či čerstvé a či odstaté.
Ja mám skúsenosť že čím dlhšie stoja tým su lepšie teda aspoň pri bolognese tak platí:)
Potrebujeme:
Maslo
Cesnak
Olej cesnakový
Špenát 450 g
tofu syr s chilli 100 g
Maslo
Víno biele cca 50-100 ml
Paradajkový pretlak 50 ml
Soľ
Šafrán
Korenie
Paradajková omáčka:
Pretlak 450 ml
Maslo na zjemnenie
soľ podľa chuti
zlatý klas 40 g rozrobený v 300 ml vody
Mozzarella light 100 g
Postup:
Na masle si popražíme cesnak pridáme špenát a chvíľu popražíme.
Nastrúhame si syr
Špenát zalievame vínom.
Pridáme k nemu syr ,dochutíme pridáme paradajkový pretlak a zjemníme maslom.
Paradajkový pretlak dáme variť pridáme maslo, osolíme.
Vo vode si rozmiešame zlatý klas.
Prilejeme ho do vriacej vody.
Pridáme mozzarelu a varíme až do zhustnutia.
Vrstvíme:
Na dno si dáme omáčku potom lasagne potom znova omáčku, špenát prikryjeme lasagnami a postup opakujeme.
Ukončíme tak ako sme začali a dáme piecť.
Pečieme pri 200-220 stupňov asi 30-40 minút.
Pre tých ktorým je jedno či su dietne alebo nie môžme nastrúhať syr a dať ešte zapiecť.
:-*
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment