Korpus:
4 žltka+ sneh zo 4 bielkov
250g práškový cukor
1 vanilka
125ml olej a
125 ml mlieko
300g polohrubá múka
1 Prášok do pečiva
Pomarančová náplń:
Pomarančový džús 1l
cukor podľa chuti
zlatý klas 2 balíčky
šľahašková náplň:
Rastlinná šľahačka 300 ml
riccota 150-200g
vanilkový cukor 1 balíček
kysla smotana 100 g
Postup:
Vyšľaháme si bielka na tuhý sneh
žltka vyšľahámes cukrom a vanilkovým cukrom.
postupne prišľahávame olej a mlieko.
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva premiešame.Rozotrieť na plech vystlaný papierom na pečenie
Pečieme 15 minút na 175 stupnov
Mierne vychladnutú piškótu prevrátime na druhý plech a stiahneme papier, na ktorom sa piekla
Na pudingovú hmotu rozmiešala v 1 litri vody spolu s 2 balíčkami zlatého klasu, trošku prisladíme a urvaríme hmotu, necháme mierne vychladnúť.
Rozotrieme na koláč.
Kým koláč chladne vymiešľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom.
Pridáme riccotu a kyslu smotanu
Rozotrieť na pudingovú hmotu,
pomarančový dzus ochutíme rumom a krítko v nom namačame piškoty a husto ukladáme vedľaseba.
pofrkáme čokoládou.
Moja čokoládová verzia
Moja čokoládová verzia:)....Po oodležaní je neskutočný!:)
4 žltka+ sneh zo 4 bielkov
250g práškový cukor
1 vanilka
125ml olej a
125 ml mlieko
250g polohrubá múka
1 prášok do pečiva
Malinová Náplň:
Malinový džús
cukor podľa chuti
zlatý klas 2 balíčky
Čokoládovo-riccotova náplň:
Rastlinná šľahačka 300 ml
riccota 150-200g
vanilkový cukor 1 balíček
kysla smotana 100 g
Čokoláda 150-200 g
Postup:
To isté len s trocha pozmenenými surovinami
Malinová vrstva
Čokoládovo-riccotová
No comments:
Post a Comment