Výborné,svieže,jednoduché na prípravu.....(z domácich vajíčok):)
Cesto:
4ks vajce
200g cukor kryštál
200g múka hladká
50ml voda
50ml olej slnečnicový
1ks cukor vanilkový
1ks kypriaci prášok
Plnka:
Krém:
400ml mlieko
4ks žĺtok vaječný
4Lyžice múka hladká
140g cukor kryštál
200g maslo
Broskyne/mandarínky(zavárané)
Rastlinná šľahačka 500 ml
Čokoláda na ozdobenie
Najskôr pripravíme korpus na veľký plech o rozmere 40 x 40 cm.
Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny a prišľaháme teplú vodu s olejom.
Do tejto hmoty stierkou primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.
Pomalými krúživými pohybmi primiešame aj tuhý sneh z bielkov.
Cesto nalejeme naplech vyložený papierom na pečenie a upečieme do ružova na 180 stupňov.
Rúru neotvárame počas pečenia, aby korpus ostal nadýchaný.
Pečieme asi 30 - 35 minút.(pri tortách stačí menej) Urobíme skúšku špajdlou, či je už cesto upečené.
Ešte teplý korpus natrieme džemom.
Kým sa korpus pečie a následne aj chladne, dajte do hrnca mlieko, cukor, žĺtky a múku rozrobenú v troche mlieka a za neustáleho
prešľahávania priveďte k varu, chvíľku prevarte a nechajte vychladnúť.
Dobré je občas premiešať, aby puding nechytil kôru, alebo zakryť fóliou.
Do vychladnutého krému prišľahajte do penista vyšľahané maslo.
Nanesieme na korpus nato poukladáme ovocie.
Vyšľaháme si šľahačku a nanesieme na ovocie.
Postrúhame čokoládu a ozdobíme.
Torta z domácich vajíčok:)
No comments:
Post a Comment