29 Jul 2014
Maková torta s makovou plnkou bez múky
Korpus:
12ks žĺtok vaječný
14ks bielok vaječný
280g mak mletý
280g cukor práškový
Plnka:
200g cukor práškový
200g syr almette
2ks žĺtok vaječný
2Lyžica rum
350ml mlieko
300g mak mletý
zlatý klas
12 žĺtkov s cukrom vyšľaháme do peny.
Pridáme mletý mak a vymiešame.
Zo 14 bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Opatrne, postupne ho vmiešame do makovo-žĺtkovej zmesi.
Cesto rozdeľte do dvoch tortových guľatých foriem (v prípade rezov na jeden menší plech).
Ak vám nevadí múka, formy vymažte a vysypte múkou.
Vložte do rúry a pečte na 160 stupňov asi 40 minút.
Po upečení každý korpus prerežte na dve polovice.
Dostanete 4 rovnaké okrúhle pláty, ktoré následne naplníte plnkou.
Ak pečiete na plechu, korpus rozdeľte len na polovicu a naplňte.
Krém: Mak s mliekom povarte do zhustnutia a nechajte vychladnúť.
Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny.
Ja som ich šľahala pre istotu nad parou.
Do žĺtkov vmiešajte syr a vyšľahajte.
Pridajte uvarený mak a rum (pre deti rumovú arómu).
Dáme znova do hrnca na sporák pridáme zlatý klas a uvaríme.
Týmto makovým krémom natrite jednotlivé tortové korpusy.
Horný korpus som potrela jogurtom a nato som dala čokoládovú polevu.
Nechajte do druhého dňa v chladničke a potom nakrájajte túto šťavnatú makovú delikatesu.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment