Skvelý! cesto absolútne krehké,jemné a lahodné.
Spojený ľahkým krémom na neodolanie.
Potrebujeme:
250g múka hladká
250g múka polohrubá
150ml mlieko
3Lyžice cukor
250ml majonéza
1ks vajce
30g droždie čerstvé
4lyžice voda
štipka soľ
Krém:
200ml mlieko
1ks cukor vanilkový
100g maslo
500ml smotana na šľahanie
1PL škrob kukuričný
3PL cukor práškový
Drobenka:
100g múka hrubá
60g maslo
60g cukor práškový
Postup:
Z uvedených surovín klasickým spôsobom zamiesime kysnuté cesto.
(Pipravíme s kvások,ostatné suroviny dáme do misy, keď kvások vykysne pridáme ho k ostatným surovinám a vymiesime nelepivé cesto)
Necháme vykysnúť a po vykysnutí rozdelíme na 4-8 časti a urobíme
bochníčky. (môžme aj 1 veľký)
Bochníčky dáme na plech s pečiacim papierom, rukou pritlačíme a spravíme tenké placky, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom a posypeme drobenkou.(do drobenky pridávam aj trocha muškátového orieška) Necháme ešte aspoň 40 minút podkysnúť.
Vložíme ich do rozohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút.
V hrnci rozpustíme v mlieku maslo, pridáme práškový a vanilkový cukor.
V dvoch lyžiciach mlieka rozpustíme škrob a prilejeme do hrnca. Necháme prejsť varom a vychladíme.
Smotanu vyšľaháme a primiešame do chladného krému.
Týmto krémom naplníte pozdĺžne narezané koláče a dáte stuhnúť do chladničky.
14 Jul 2014
Pražský koláč
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment