14 Jul 2014
Perník
Výborný.
Skvelý a vláčny odporúčam!....nesmie chýbať na vianočnom stole.
Potrebujeme:
400 g múka hladká
300g cukor práškový
2 vajcia
100 ml olej
3 a 1/2 lyžice džem
1 lyžička mletá škorica
1 perníkový kypriaci prášok
2 a 1/2 lyžice kakao
500 ml mlieka
Poleva:
Marhuľový lekvár na potretie
70g masla
100g horká čokoláda (dala som 70%)
Všetky suroviny (múku, práš.cukor, vajcia, olej, džem, škoricu, perníkový prášok, kakao, mlieko, dáme do misy a spolu
dobre vymiešame a cesto rozotrieme na pomastený a múkou posypaný veľký hlboký plech (36x26 cm).
Dáme do vopred vyhriatej rúry pečieme tých 35-40 minút.
Po upečení ešte horúci potrieme džemom a necháme vychladnúť a potom
polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g horkej čokolády, 70g masla a roztopím vo vodnom kúpeli.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment