16 Aug 2014
Macrons
https://www.youtube.com/watch?v=2aT6ieAmdJg
Recept je jednoduchý.
Suroviny su dané na 60 macarons (4,5 cm)
Potrebujeme:
300 g mandlovej múky alebo mletých mandlí
300 g práškový cukor
220 g bielkov izbovej teplote
1/4 lyžičky soli
300 g kryštálového cukru
70 g vody
Potravinárske farbivo
Náplň:
500 g Mascapone
1 kg práškový cukor
250 g maslo
Potravinárske farbivo
Postup:
Preosejeme mandlovu múku alebo mandle(aby sme mali čisto hladku zmes žiadne vačšie kúsky ) a práškový cukor.
Pridáme 110 g bielkov k tejto zmesi.A spolu premišame.
Teraz si pripravme sirup.
Do panvice dáme 300 g kryštálového cukru a 70 g vody a privedieme k varu.
Varíme 3 minúty.
Zvyšné 110 bielka si vyšľaháme so soľou takmer do tuha ak su už skoro tuhé prilievame k tomu postupne pridávame horúci
sirup
Mixujeme na strednej rýchlosti asi 5-6 minút až kým nebude zmes veľmi tuhá.
Teraz spojíme bielkovú penu s mandlovou zmesou. Veľmi opatrne pridávame bielka k zmesi!
Rozdelíme do 5 misiek a do každej pridáme farbivo.
Zmes dáme do cukrárenského sačku a dávkujeme 4 cm makronky na plech vystlaný papierom na pečenie
(môžme mať podložku kde mame zvýraznené).
Macrons necháme 10-15 minút odpočívať na plechu.(spôsobý to suchý a hladký povrch)
Potom dáme do trúby na 10 minút(150 stupňov Celsia v teplovzdušnej a 160 stupnov v normálnej.
Po 10 minútach vyberieme macrons z trúby necháme vychladnúť (20 minút)
Dáme druhu várku.
Náplň:
Maslo si vyšľaháme s mascarpone.
Po vymiešaní pridáme práškový cukor.
Krém rozdelíme do 5 misiek a tiež použijeme farbivo.Dáme do chladničky na 1 hodinu
Potom už len zlepujeme macrons s krémom.
Macrons dáme do vzduchotesnej krabice a do chladničky,najlepšie chutia na druhý deň.
Zlepovať môžme aj mojim skvelým malinovým džemom ktorý sa skvele hodí k ružovej farbe macrons:-*
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment