Tradičné francúzke no predávane už v Quebecu v Kanade.
Mnoho príchutí a naozaj výborná kalorická bomba.
Niečo ako langos no nasladko:)
NUtelllllaaaaa |
Traditional Quebec maple butter |
Potrebujeme:
300 g hladká múka
15 g cukru
1/4 kocky droždia alebo 4 g sušené droždie
štipka soli
2 lyžíce oleja
180 ml vody alebo mlieko
Postup:
Urobíme si kvások.
Múku preosejeme pridáme k nej štipku soli, olej a vykysnutý kvások.
Postupne pridávame vodu alebo mlieko a prepracúvavame.
Cesto dáme do tepla kde ho necháme minimálne 40 minút kysnúť.
Z cesta tvoríme placky pomocou ruk alebo valčeku môžme robiť okrúhle alebo tradičné podlhovasté.
Vyprážame z oboch strán dozlatista v rozpalenom oleji.
Olej potm sušíme servítkou.
Nutellove:
Nutellu som natierala ešte na horúce aby sa pekne roztiekla
Ozdobila som banánom a posypala čokoládou
Javorové maslo a oreo:
Na vrch som dala ešte moju Mc flurry oreo zmrzlinu.
S medom kakaom a škoricou:
Med som zmiešala s kakaom a natrela povrch som posypala škoricou.
:):)
No comments:
Post a Comment