Výborný ľahší a šľahačka namiesto maslo je perfektná:)
Potrebujeme:
     800 g lístkové cesto
    ŽĹTKOVÁ ŠĽAHAČKA:
     800 ml mlieko
     4 ks žĺtky
     100 g puding vanilkový (Dr. Oetker)
     240 g cukor kryštál
     20 g cukor vanilkový (Dr. Oetker)
     750 ml smotana na šľahanie 33 %
     3 ks stužovač šľahačky (Dr Oetker)
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3mm a pomocou valčeka prenesieme na tri suché plechy a poprepichujeme vidličkou. 
Upečieme vo vyhriatej rúre.
V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok a kryštálový cukor. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť.
Do tuha vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi.
Do vychladnutého pudingu zľahka vmiešame vanilkový cukor a šľahačku.
Pláty lístkového cesta naplníme žĺtkovou šľahačkou tak, že dávame tri pláty cesta na seba a plníme ich. 
Vrch posypeme práškovým cukrom alebo urobíme polevu: 200g práškového cukru vymiešame s 2 bielkami a 1ČL citrónovej šťavy.
 necháme vyschnúť.
Krémeš nerežeme obvyklým spôsobom na štvorce, ale na obdĺžniky asi 13x5cm. 
Na rezanie zákuskov tohto typu sa mi výborne hodí elektrický nôž.
7 Sept 2014
Taliansky krémeš
 Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill  my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill  my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
 
No comments:
Post a Comment