Tradičná a originálna je s orechami ale pre tentokrát som zvolila mak:)
Potrebujeme:
8 ks bielky
250 g (zomleté) orechy/mak
2 PL múka hladká
1/2 balíček prášok do pečiva
200 g cukor
Plnka:
8 ks žĺtky
150 g cukor
8 PL múka hladká
2 bal cukor vanilkový
500 ml mlieko
200 g (alebo Hera) Palmarin
100 g čokoláda horká
Na ozdobu:
250 ml šľahačka 30-33%
1 bal stužovač na šľahačku
1 bal cukor vanilkový
Postup:
Bielky vyšľaháme, pridáme orechy/mak, cukor, , 2 Pl múky, pol PDP, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
Pečieme na 170 °C cca 40 minút(ak zhora zhnedne, ale nie je ešte upečené, vtedy ho prikryjeme zhora papierom na pečenie,
kým sa nedopečie)
Kým sa pečie korpus, vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme trochu mlieka.
Zvyšok mlieka dáme variť, aj s vanilkovým cukrom.
Pred zovretím vlejeme do mlieka žĺtky, pár minút povaríme, kým masa zhustne.
Krém zlejeme do misky a vymiešame mixérom, "zničíme" prípadné hrudky
Krém necháme vychladnúť
Pridať Palmarín a opäť dobre vymiešame.
Krém s maslom rozdelíme do dvoch misiek , čokoládu rozpustíme nad parou, vmiešame do polovice krému .Pre hnedšiu farbu som pridala aj kakao.
Korpus rozdelíme na tri diely a natrieme plnkou-najprv bledou, potom čokoládovou.
( vanilkový krém, čokoládový krém, druhý korpus- len čokoládový krém, tretí korpus-opäť čokoládový krém+ šľahačka
Dáme do chladničky chladiť.
12 Oct 2014
Opatijska bajka
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment