Wednesday, 11 September 2013

Fish and chips s hráškovým pyré


Typické anglické a Írske jedlo.
Prvý krát som ho jedla v Severnom Írsku.

Potrebujeme:

Chips:

  • 4 veľké zemiaky
  • soľ
  • olej olivový
Hráškové pyré:

  • 350 g hrášok mrazený
  • 2 PL  maslo 
  • 2 PL sekaná mäta
  • korenie čierne mleté
Fish:

  • 600 g treska alebo filety z bielej ryby
  • paprika sladká mletá
  • na obaľovanie múka hladká
Postup:
Zemiaky olúpeme a nakrájame na hranolčeky.Vsypeme ich do vriacej vody a asi 3 minútky necháme variť.


Potom ich vyberieme usušíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkáme olejom.
Necháme piecť pri 200 stupňov do zlatista sem tam obrátime.





Hrášok asi 10 minút povaríme v slanej vode.

Scedíme ho(trocha vývaru si odložíme) a spoločne s maslom a mätou ho rozmixujeme dohladka.



Kašu podľa potreby rozriedime vývarom a dochutíme soľou a čiernym korením.


Rybie filety očistíme.

Osolíme ich okoreníme trocha posypeme paprikou a zľahka ich obalíme v hladkej múke.


Na rozohriatej panvici ich zvoľna usmažíme.

No comments:

Post a Comment