Wednesday, 11 September 2013

Sviečková a lá KajusiQQ



Potrebujeme:

  • 160 g panenská sviečková
  • trocha olej
  • trocha maslo
Plnka:

  • soľ
  • 1 ks vajce
  • 3 plátky moravské mäsko
  • podľa chuti petržlenová vňať
  • fazuľové struky
Arašidová omáčka:
  • výpek
  • 3 lyžice arašidové maslo
  • na zahustenie múka
Perníková omáčka:

  • podľa chuti malinový džem
  • 2 lyžice Nastrúhaný perník
  • výpek
Postup:
Dáme si variť mrkvu a zemiaky(bude to ako príloha) .


Zo šunky,vajca,soli a vňate vymiešame jemnú zmes.


Do sviečkovej opatrne narežeme kapsu. 

Kapsu naplníme a do prostred plnky poukladáme celé alebo rozpolené fazuľové struky.


Kapsu zošijeme, posolíme dochutíme bylinkami a na oleji opečieme.Pridáme maslo.




Podlejeme a za občasného prelievania výpekom a podlievania vodou pečieme do mäkka.

(ako pri každom, čím dlhšie tým lepšie).


Keď je sviečková hotová vyberieme a  omáčku zahustíme múkou a dochutíme arašidovým maslom.



Zeleninu(mrkvu už predvarenú) a fazuľky opražíme na masle , posolíme. Pokiaľ sa nám zvýšila náplň môžme si spraviť omeletu.

No comments:

Post a Comment