Wednesday 11 September 2013

Chuťovky na ihle


Veľmi chutné niečo ako Španielský vtáčik:)

Potrebujeme:


  • 2 kúsky kuracie prsia
  • 1 lyžica maslo
  • 1 mala cibuľa
  • 1 kus sterilizovaná uhorka
  • 4-6 kusov sterilizované šampiňóny
  • 1 lyžica horčica dijónska
  • soľ
  • worcesterská omáčka
  • drvené čierne korenie
  • 100 g prerastaná anglická slanina
  • paprika
  • 3 lyžice olej

Postup:
Kuracie prsia narežeme.
Na plátky navrstvíme zmes pripravenú z masla, pokrájanej cibule, šampiňónov, horčice, worcesterskej omáčky a drveného  čierneho korenia. (Môžme pridať aj soľ ale popri dijonskej horčici to nieje potrebne a tak isto môžme pridať aj kečup na zjemnenie podľa chuti).


Na plátky priložíme slaninu,nakrájanú papriku , uhorku a zvinieme.



Mäso nakrájame na 2 kotúče z jedného kúska napichneme na ihly.


Na oleji ich z oboch strán prudko opečieme,znížime teplotu a pomaly dokončíme.



Podávame s varenými alebo opekanými zemiačkami a zeleninou
Tu sú z bravčového mäsa( vykostené kare):
(moje začiatky s varením a skúšaním receptov teraz pridávam už iba naozaj tie najlepšie z najlepších)

No comments:

Post a Comment