Friday, 13 September 2013

Laskónky


Laskonky = spokojnosť.
Prečo?
Cukor a kokos! Do toho dobrý krém a máme mojej mamky sen.

Potrebujem:


  • 3 ks bielky
  • 50 g kokos
  • 200 g cukor kryštálový
Kávový krém:
  • 500 ml mlieko
  • 2 ks Zlatý klas
  • 1 ks cukor vanilkový
  • 250 g maslo
  • 120g  cukor práškový
  • 8 PL káva čierna uvarená
Postup:
Nad vodným kúpeľom vyšľaháme bielky chvíľku šľaháme a potom po častiach pridávame cukor.
Šľaháme až kým nám nevznikne tuhá pena(aj 10 min ak je treba.)
Do tuhého snehu pridávame po troške kokos a jemne ho vmiešavame.



Pomocou formy na laskonky nanesieme sneh na plech vystlaný papierom na pečenie (pekne uhladíme)






V rúre sušíme pri teplote 110 stupňov Celzia cca 25-30-35 minút.Každý podľa svojej rúry.



Krém:
Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustú kašu , ktorú necháme vychladnúť.
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do penista.





Kašu zo zlatého klasu vymiešame spolu s vymiešaným maslom a postupne pridávame do krému uvarenú kávu.



 

Na polovičku vychladnutých laskoniek natrieme krém.

Laskonky natreté krémom prikryjeme druhou polovicou nenatretých laskoniek a pritlačíme.
Uložíme do chladničky najlepšie sú na druhý deň .

No comments:

Post a Comment