Laskonky = spokojnosť.
Prečo?
Cukor a kokos! Do toho dobrý krém a máme mojej mamky sen.
Potrebujem:
- 3 ks bielky
- 50 g kokos
- 200 g cukor kryštálový
- 500 ml mlieko
- 2 ks Zlatý klas
- 1 ks cukor vanilkový
- 250 g maslo
- 120g cukor práškový
- 8 PL káva čierna uvarená
Nad vodným kúpeľom vyšľaháme bielky chvíľku šľaháme a potom po častiach pridávame cukor.
Šľaháme až kým nám nevznikne tuhá pena(aj 10 min ak je treba.)
Do tuhého snehu pridávame po troške kokos a jemne ho vmiešavame.
Pomocou formy na laskonky nanesieme sneh na plech vystlaný papierom na pečenie (pekne uhladíme)
V rúre sušíme pri teplote 110 stupňov Celzia cca 25-30-35 minút.Každý podľa svojej rúry.
Krém:
Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustú kašu , ktorú necháme vychladnúť.
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do penista.
Kašu zo zlatého klasu vymiešame spolu s vymiešaným maslom a postupne pridávame do krému uvarenú kávu.
Na polovičku vychladnutých laskoniek natrieme krém.
Laskonky natreté krémom prikryjeme druhou polovicou nenatretých laskoniek a pritlačíme.
Uložíme do chladničky najlepšie sú na druhý deň .
No comments:
Post a Comment