Kto by neochutnal alebo nepoznal tento najlacnejší,najlepší a najchutnejší koláč našich starých mám?
To by asi nebol Slovák.
Hoci je doba cheesecakov kadejakých tiramisu a podobných sladkostí, nezabúdajme na našu klasiku.
Potrebujeme:
- 500 g múka polohrubá
- 250 g palmarín
- 20 dkg cukor práškový
- 2 kusy vajce
- polovica balíčka prášok do pečiva
Náplň:
- 1,5kg jabĺk
- 2 balíčky cukor škoricový
- podľa sladkosti jabĺk cukor
- 1 balíček cukor vanilkový
- cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor...proste to čo sa zvýšilo
- šťava z jabĺk
- 1 lyžica (zlatý klas) maizena
Postup:
Jablká potrieme pridáme k nim škoricový cukor,vanilkový cukor a normálny cukor.premiešame až pred vrstvením na koláč.
Na tablu si nasypeme múku tu posypeme práškovým cukrom do prostriedku spravíme dierku do ktorej rozbijeme vajcia .
Narežeme palmarín.
Vypracujeme cesto.Ktoré potom rozrežeme na dve polovice.
Narežeme palmarín.
Vypracujeme cesto.Ktoré potom rozrežeme na dve polovice.
Cesto rozvaľkáme a pomocou valčeka nanesieme na plech.
Na cesto navrstvíme potreté jablká ktoré sme už premiešali s cukrom(šťavu z nich nenanášame iba troška)
Na jablká položíme druhé cesto.
Pred vložením do horúcej rúry popicháme vidličkou horné cesto.
Dáme piecť na 180C° 30-40 minút.
Zatiaľ čo sa zákusok pečie pripravíme si puding:
Do šťavy ktorá sa nám zvýšila z jabĺk
pridáme zlatý klas a varíme do zhustnutia.
pridáme zlatý klas a varíme do zhustnutia.
No comments:
Post a Comment