Friday 13 September 2013

Milka koláč


Jeden z prvých zákuskov ktoré som upiekla.
Neskutočne chutný stále sa k nemu vraciam.

Potrebujeme:


  • 200 g maslo
  • 5 lyžíc olej
  • 150 g cukor kryštál
  • 1 kus cukor vanilkový
  • 6 kusov vajce
  • 300 g múka polohruba
  • 100 g potravinový škrob
  • 1 kus prášok do pečiva
  • citrónová šťava
Krém:
  • 600 g čučoriedky
  • 100 g Milka čokoláda biela
  • 200 g smotana sladká
  • 100 ml mlieko
Na fliačiky:
  • 200 g Milka čokoláda biela
  • 150 g cukor práškový
  • 3-4 lyžice čučoriedková šťava
  • 10 g tuk 100%

Postup:
Maslo, olej, cukor a vanilkový cukor vytrepeme do peny.
Pridávame postupne vajce a každé predtým ako pridáme ďalšie aspoň minútu vmiešavame.
Múku, škrob a prášok do pečiva zmiešame spolu s citrónovou šťavou a pridáme do cesta.






Čučoriedky scedíme a šťavu uschováme.
Bielu čokoládu Milka rozpustíme vo vodnom kúpeli, hladko vymiešame, pridáme plnú
polievkovú lyžicu smotany a dobre zmiešame.
Postupne pridáme zostávajúcu smotanu.Na záver prelejeme do hrnca a pridáme čučoriedky a všetko rozmiešame v pyré.





Pripravený vymastený a mukou vysypaný plech (alebo vyložený papierom na pečenie) pokryjeme 3/4 cesta.
Potom rozdelíme krém na cesto a rovnomerne rozotrieme.
Nakoniec zostávajúce cesto (1/4) zmiešame s mliekom a pokryjeme s ním krém.






Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180°C.
Tabuľku bielej čokolády Milka rozlámeme na kúsky a rozohrejeme do hladka vo vodnom kúpeli.
Pridáme preosiaty múčkový cukor a trochu šťavy z borievok, aby poleva nebola príliš tekutá.
Polevou potrieme vychladený korpus a necháme zatvrdnúť.





Druhú tabuľku bielej čokolády Milka rozotrieme s tukom a lyžicou tvarujeme fliačky a pokrývame nimi fialovú polevu na koláči.

No comments:

Post a Comment