Jeden z prvých zákuskov ktoré som upiekla.
Neskutočne chutný stále sa k nemu vraciam.
Potrebujeme:
- 200 g maslo
- 5 lyžíc olej
- 150 g cukor kryštál
- 1 kus cukor vanilkový
- 6 kusov vajce
- 300 g múka polohruba
- 100 g potravinový škrob
- 1 kus prášok do pečiva
- citrónová šťava
- 600 g čučoriedky
- 100 g Milka čokoláda biela
- 200 g smotana sladká
- 100 ml mlieko
- 200 g Milka čokoláda biela
- 150 g cukor práškový
- 3-4 lyžice čučoriedková šťava
- 10 g tuk 100%
Postup:
Maslo, olej, cukor a vanilkový cukor vytrepeme do peny.
Pridávame postupne vajce a každé predtým ako pridáme ďalšie aspoň minútu vmiešavame.
Múku, škrob a prášok do pečiva zmiešame spolu s citrónovou šťavou a pridáme do cesta.
Čučoriedky scedíme a šťavu uschováme.
Bielu čokoládu Milka rozpustíme vo vodnom kúpeli, hladko vymiešame, pridáme plnú
polievkovú lyžicu smotany a dobre zmiešame.
Postupne pridáme zostávajúcu smotanu.Na záver prelejeme do hrnca a pridáme čučoriedky a všetko rozmiešame v pyré.
Pripravený vymastený a mukou vysypaný plech (alebo vyložený papierom na pečenie) pokryjeme 3/4 cesta.
Potom rozdelíme krém na cesto a rovnomerne rozotrieme.
Nakoniec zostávajúce cesto (1/4) zmiešame s mliekom a pokryjeme s ním krém.
Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180°C.
Tabuľku bielej čokolády Milka rozlámeme na kúsky a rozohrejeme do hladka vo vodnom kúpeli.
Pridáme preosiaty múčkový cukor a trochu šťavy z borievok, aby poleva nebola príliš tekutá.
Polevou potrieme vychladený korpus a necháme zatvrdnúť.
No comments:
Post a Comment