Wednesday 11 September 2013

Plátky s kyslou kapustou a klobásou


Veľmi chutné jedlo taktiež zmenené za kuracie.

Potrebujeme:


  • 4kusy 150g kuracie prsia
  • soľ
  • 1 lyžička rasca drvená
  • 1 lyžička horčica
  • múka hladká
  • 2 lyžice masť
  • 400 g kapusta kvasená
  • 1 kus cibuľa
  • 200 g klobása
  • borievky
  • 150 ml víno biele /voda
Postup:
Kuracie prsia na okrajoch narežeme,naklepeme,posolíme pokoreníme potrieme horčicou a obalíme múkou.


Opečieme ich na masti a vyberieme.
Výpek z mäsa dáme do pekáča,naň navrstvíme kapustu,nahrubo pokrájanú cibuľu a pozdĺžne pokrájanú klobásu.
Posypeme zmesou byliniek,borievkami a zalejeme vínom .



Na kapustu dáme opečené kúsky a v rozohriatej rúre 200 stupňov pomaly pečieme asi 20 minút.
Podávame s varenými alebo s opekanými zemiakmi posypanými opraženou cibuľou.



Tu je z bravčových kotliet podávané so zemiakmi...moje začiatky.

No comments:

Post a Comment