Veľmi chutné jedlo taktiež zmenené za kuracie.
Potrebujeme:
- 4kusy 150g kuracie prsia
- soľ
- 1 lyžička rasca drvená
- 1 lyžička horčica
- múka hladká
- 2 lyžice masť
- 400 g kapusta kvasená
- 1 kus cibuľa
- 200 g klobása
- borievky
- 150 ml víno biele /voda
Kuracie prsia na okrajoch narežeme,naklepeme,posolíme pokoreníme potrieme horčicou a obalíme múkou.
Opečieme ich na masti a vyberieme.
Výpek z mäsa dáme do pekáča,naň navrstvíme kapustu,nahrubo pokrájanú cibuľu a pozdĺžne pokrájanú klobásu.
Posypeme zmesou byliniek,borievkami a zalejeme vínom .
Na kapustu dáme opečené kúsky a v rozohriatej rúre 200 stupňov pomaly pečieme asi 20 minút.
Podávame s varenými alebo s opekanými zemiakmi posypanými opraženou cibuľou.
Tu je z bravčových kotliet podávané so zemiakmi...moje začiatky.
No comments:
Post a Comment