Pred mojou úpravou to bol Rezeň podľa hradného pána no podľa mňa je krása v najjednoduchosti:)
Potrebujeme:
- po 100-120 g bravčové stehno/kuracie prsia
- soľ
- múka hladká
- trocha staršia žemľa
- 120 g syr tvrdý
- na vyprážanie tuk
Cesto:
- 1 kus vajce
- 2-3 PL mlieko
- 2-3 PL múka hladká
- soľ
Mäso naklepeme a posolíme.
Zo žemle odkrojíme kôrku a vnútro pokrájame na malé rezančeky.
Dáme na plech do predhriatej rúry a vysušíme.
Zatiaľ si postrúhame syr. rezančeky vyberieme z rúry a premiešame s nastrúhaným syrom.
Z vajec,mlieka,múky a soli vymiešame husté cesto.
Rezne obalíme v múke,cestíčku a nakoniec v zmesi žemľových rezancov so syrom(čím viac syra tým lepšie).
Pomaly ich vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista (do oleja môžme pridať mrkvu aby sa nám olej neprepaľoval.
Môžme obaliť aj čisto iba v syre:
Takto vyzeral podľa hradného pána:
No comments:
Post a Comment