Friday 13 September 2013

Svieža jahodová roláda


Jedným slovom Úžasná!
Cesto je také gumové ale perfektne sa hodí na leto a tá plnka no proste skvelá.

Potrebujeme:


  • 4 kusy vajce
  • 100 g krupicový cukor
  • 60 g polohrubá muka
  • 20 g kukuričný škrob
Plnka:
  • 600 g jahody
  • 3 lyžice cukor krupicový
  • 1 lyžica jahodový puding
  • trošku mlieko
  • 2 plátky želatína
  • na posypanie práškový cukor
  • na ozdobenie jahody
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom:pridáme múku so škrobom a premiešame.
Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180stupnov.
Po upečení vyzerá úplne ako obyčajná piškóta no z druhej strany je  gumová čo mi veľmi chutí.






Preložíme ju na utierku posypanú cukrom a zviniemieme.
Necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. V miske si zmiešame 450g jahôd s 3 lyžicami cukru a necháme asi 10 minút postáť.


Potom ich dáme do hrnca a povaríme sem tam premiešame až kým sa nerozvaria.
Puding si rozmiešame v troške mlieka a vlejeme medzi rozvarené jahody uvaríme a odstavíme necháme vychladnú.




Zatiaľ si nakrájame zvýšných 150 g jahôd a pripravíme želatínu(podľa návodu).
Ak je zmes už vychladnutá pridáme k nej jahody a želatínu a dobre premiešame.

Roládu si rozvinieme a cesto potrieme plnkou.



Roládu stočíme a odložíme na pár hodín do chladničky(ja na noc). Potom pokrájame a ľubovoľne ozdobíme.

No comments:

Post a Comment