Veľmi chutná a šikovná na efekt.
Potrebujeme:
- 6 vajec
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 3 lyžice kakaa
- 2 dl mlieka
- 1 žĺtok
- 3 lyžice hrubej múky
- 250 g masla
- 2 lyžice kakaa
- 7 lyžíc práškového cukru
- 1 vanilínový cukor
Postup:
Bielky rozšľaháme, postupne s nimi aj cukor, až kým nevznikne tuhý sneh.
Vyšľaháme žĺtky a primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou.
Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom.
Potom vyberieme von, roládu nestáčame, po miernom vychladnutí ju vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime.
Po vychladnutí ju natrieme najprv bledou, vzápätí tmavou plnkou a zvinieme.
Plnka:
Mlieko, žĺtok a múku uvaríme.
Do vychladnutej kaše pridáme rozotreté maslo a vymiešame.
Plnku rozdelíme na dve časti.
Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhej pridáme kakao, 5 lyžíc práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru.
Táto roláda nie je vôbec sladká taká akurát.
No comments:
Post a Comment