Jedným slovom Úžasná!
Cesto je také gumové ale perfektne sa hodí na leto a tá plnka no proste skvelá.
Potrebujeme:
- 4 kusy vajce
- 100 g krupicový cukor
- 60 g polohrubá muka
- 20 g kukuričný škrob
- 600 g jahody
- 3 lyžice cukor krupicový
- 1 lyžica jahodový puding
- trošku mlieko
- 2 plátky želatína
- na posypanie práškový cukor
- na ozdobenie jahody
Vajcia vyšľaháme s cukrom:pridáme múku so škrobom a premiešame.
Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180stupnov.
Po upečení vyzerá úplne ako obyčajná piškóta no z druhej strany je gumová čo mi veľmi chutí.
Preložíme ju na utierku posypanú cukrom a zviniemieme.
Necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. V miske si zmiešame 450g jahôd s 3 lyžicami cukru a necháme asi 10 minút postáť.
Potom ich dáme do hrnca a povaríme sem tam premiešame až kým sa nerozvaria.
Puding si rozmiešame v troške mlieka a vlejeme medzi rozvarené jahody uvaríme a odstavíme necháme vychladnú.
Zatiaľ si nakrájame zvýšných 150 g jahôd a pripravíme želatínu(podľa návodu).
Ak je zmes už vychladnutá pridáme k nej jahody a želatínu a dobre premiešame.
Roládu si rozvinieme a cesto potrieme plnkou.
Roládu stočíme a odložíme na pár hodín do chladničky(ja na noc). Potom pokrájame a ľubovoľne ozdobíme.
No comments:
Post a Comment