Friday 13 September 2013

Svieža torta


Veľmi chutná a osviežujúca vhodná aj na letné dni.

Potrebujeme:

  • 70 g cukor práškový
  • 1 balíček cukor vanilínový 
  • 50 ml mlieko
  • 50 ml olej
  • 80 g múka hladká
  • 1/2 balíček prášok do pečiva
  • 2 ks vajcia
Na náplň:
  • 1 balíček(6 plátkov) želatína v plátkoch 
  • 250 g jogurt biely
  • 75 g cukor práškový
  • 1 balíček cukor vanilkový 
  • 1/2 citrónu citrónová šťava
  • 1 lyžica rum
  • 250 ml smotana na šľahanie(rastlinná) ak nemáme rastlinnú pripravíme so smeta-fixom
  • 250g ovocie

Postup:
Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny.
Postupne zašľaháme mlieko a olej.


Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta.




Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (18 cm som mala) a dáme do predhriatej rúry piecť. 180 stupňov asi 30 minút.



Potom som piškótu nechala vychladnúť a vybrala plech som umyla a vyložila celofánom. Vychladnutú piškótu som vrátila späť.



Na prípravu náplne si pripravíme želatinu podľa návodu na obale.
Jogurt, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a rum zmiešame v mise 
Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame.



Smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do jogurtového krému. 
Zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie.




Hotovú náplň nalejeme na vychladnutý korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Uchovávame v chlade.

 A tu je hotová.


A v reze.

No comments:

Post a Comment