Friday 13 September 2013

Veľkonočné svieže rezy


Chcela som si vyskúšať kivi rezy no prišlo mi to už také otrepané a keďže bola veľká noc pripravila som pre mojich hostí takéto mango veľkonočné rezy.
Dúfam že niekoho inšpirujem.

Potrebujeme:


  • 4 ks vajcia
  • 200 g cukor práškový
  • 100 ml mlieko
  • 100 ml olej
  • 200 g múka hladká
  • 1 ks prášok do pečiva
Krém:

  • 2 bal. smotana prášková
  • 2 bal. cukor vanilkový
  • 750 ml smotana kyslá
  • 6 PL cukor práškový
  • 1 ks stužovač
  • 2 ks mango
  • 1 ks želatína žltá Dr. Oetker

Postup:
Z bielkov vyšľaháme sneh,žĺtky s cukrom vymiešame dopenista pridáme striedavo preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva,mlieko a olej.








Nakoniec pridáme sneh z bielkov.





Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného veľkého plechu a uhladíme.
Upečieme pri 180 stupňov asi 15-20 minút necháme ho vychladnúť.






Krém: 
Pripravíme si suroviny


Kyslú smotanu(pilos kremova z lidla je najlepšia ale použila som aj obyčajnu kyslu) zmiešame s cukrom. šľahačku vyšľaháme podľa návodu pridáme vanilkový cukor a nakoniec si pripravíme stužovač podľa návodu a všetko zmiešame.


Z manga si vykrojíme zajačikov.



Na vychladnutú piškótu nanesieme krém na ktorý porozkladáme zajačikov.



Všetko zalejeme pripravenou želatínou a dáme do chladničky na asi 10 hodín želatínu nikdy nenalievajte naraz ale pekne od stredu a postupne.


Ráno som zákusok vybrala a orezala boky.



Krájajú sa výborne takže nakrájame a aj jednoducho nemusíte merať pretože zajkovia to vybavia za vás.Odporúčam zajačikov krájať na tenučko aby sa dali ľahšie papkať.


Tu už čakajú na veľknočnú návštevu


Pred podávanim odložíme do chladničky.




No comments:

Post a Comment