Friday, 13 September 2013

Zamatová roláda


Veľmi chutná a šikovná na efekt.

Potrebujeme:


  • 6 vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 3 lyžice kakaa
Plnka:
  • 2 dl mlieka
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžice hrubej múky
  • 250 g masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 7 lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor

Postup:
Bielky rozšľaháme, postupne s nimi aj cukor, až kým nevznikne tuhý sneh.
Vyšľaháme žĺtky a primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou.
Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom.








Potom vyberieme von, roládu nestáčame, po miernom vychladnutí ju vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime.
Po vychladnutí ju natrieme najprv bledou, vzápätí tmavou plnkou a zvinieme.








Plnka:
Mlieko, žĺtok a múku uvaríme.
Do vychladnutej kaše pridáme rozotreté maslo a vymiešame.
Plnku rozdelíme na dve časti.
Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhej pridáme kakao, 5 lyžíc práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru.





Táto roláda nie je vôbec sladká taká akurát.

No comments:

Post a Comment