Tuesday 17 September 2013

Herlekýn

Úplne jednoduchá a pri tom lahodná tortička.
Odporúčam aj pre začiatočníkov:)

Najlepšie je ak korpus upečeieme deň vopred ľahšie sa krája.


Potrebujeme:

600 ml šľahačka rastlinná
90 g kakao holandského typu
5 vajec
30 g vanilkový cukor
130 polohruba muka
4 lyžice rastlinný olej
 máslo a múka na vysypanie

Postup:

Deň vopred privedieme k varu šľahačku spolu s kakaom(kakao rozmiešame v troške studenej šľahačky)
Vypneme a uložíme do chladničky.




Predhrejeme rúru na 160 stupňov.
Vymažeme a vysypeme tortovú formu (26 cm)
V ohňovzdornej miske premiešame vajce s krupicovým a vanilkovým cukrom.
Postavíme nad paru a šľahajte 5 minút aby hmota pekne vyrástla a zhustla.


Vmiešame preosiatu múku s kakaom a nakoniec olej.Cesto nalejeme do pripravenej formy a uhladíme stierkou.





Pečieme 45 minút, až sa cesto nelepí na špáradlo.
Necháme chladnúť vo forme potom odstránime boky.
Vychladnutý korpus rozkrojíme na polovicu.



Vyšľaháme parížsku šľahačku polovicu natrieme na spodný korpus.
Priklopíme druhým korpusom a celý povrch aj boky pomažeme zvyšnou šľahačkou a uhladíme.




A tu je už aj ozdobená:)







No comments:

Post a Comment