17 Sept 2013
Pavlova
Mojatá Pavlova a prvá ktorá sa vydarila ako sa vydariť mala:)
Odporúčam recept som našla v apetite:)
Potrebujeme:
150 ml bielka (cca 4)
220 g jemného krupicového cukru
2 lyžice kukuričný škrob(preosiaty)
2 Lyžice vinný ocot
Na ozdobenie:
250 ml rastlinná šľahačka
250 g kivi
práškový cukor na ozdobenie
Trúbu predhrejeme na 150 stupňov.
Bielky odmeriame a dáme do misky a pri nízkych otáčkach šľaháme až kým sa nám z bielkov netvoria špice.
Potom postupne pridávame krupicový cukor a poriadne zašľaháme.
Nakoniec preosejeme škrob a ocot a zľahka prešľaháme.
Na plech položíme papier na pečenie a nakreslíme 18 cm kruh .
Trúbu stlmíme na 120 stupňov vložíme doň plech s korpusom a pečieme 80 minút.
Po upečení rúru vypneme a korpus v nej necháme úplne vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme do tuha.
Kivi nakrájame a ozdobíme ním tortu.
Labels:
Torty
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment