Úplne jednoduchá a pri tom lahodná tortička.
Odporúčam aj pre začiatočníkov:)
Najlepšie je ak korpus upečeieme deň vopred ľahšie sa krája.
Potrebujeme:
600 ml šľahačka rastlinná
90 g kakao holandského typu
5 vajec
30 g vanilkový cukor
130 polohruba muka
4 lyžice rastlinný olej
máslo a múka na vysypanie
Postup:
Deň vopred privedieme k varu šľahačku spolu s kakaom(kakao rozmiešame v troške studenej šľahačky)
Vypneme a uložíme do chladničky.
Predhrejeme rúru na 160 stupňov.
Vymažeme a vysypeme tortovú formu (26 cm)
V ohňovzdornej miske premiešame vajce s krupicovým a vanilkovým cukrom.
Postavíme nad paru a šľahajte 5 minút aby hmota pekne vyrástla a zhustla.
Vmiešame preosiatu múku s kakaom a nakoniec olej.Cesto nalejeme do pripravenej formy a uhladíme stierkou.
Pečieme 45 minút, až sa cesto nelepí na špáradlo.
Necháme chladnúť vo forme potom odstránime boky.
Vychladnutý korpus rozkrojíme na polovicu.
Vyšľaháme parížsku šľahačku polovicu natrieme na spodný korpus.
Priklopíme druhým korpusom a celý povrch aj boky pomažeme zvyšnou šľahačkou a uhladíme.
A tu je už aj ozdobená:)
17 Sept 2013
Herlekýn
Labels:
Torty
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment