Monday 16 September 2013

Milánske rissoto

Potrebujeme:

50 g maslo
1 cibuľa
300 g arborrio ryže(alebo ryže na rizoto
250 ml biele víno
1 liter vývaru
50-100 g parmezánu
šafrán
soľ,čierne korenie


Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu.
Pridáme prepláchnutú ryžu a opražíme do sklovita.
Zalejeme vínom a necháme odpariť(vsiaknuť)





Horúci vývar pridávame postupne po naberačkách prikryjeme a necháme vstrebávať.
Rizoto má byť krémové chvíľu pred dokončením pridáme šafrán ktorý si pred tým môžme namočiť do horúcej vody.




Plyn vypneme a pridáme parmezán zamiešame.


Ochutnáme a pridáme čierne korenie po prípade soľ(syr je ale dosť slaný)
Prikryjeme a necháme prejsť.




Podávame v hlbšom tanieri ozdobíme syrom a šafránom.
Dobrú chuť.


No comments:

Post a Comment