Potrebujeme:
50 g maslo
1 cibuľa
300 g arborrio ryže(alebo ryže na rizoto
250 ml biele víno
1 liter vývaru
50-100 g parmezánu
šafrán
soľ,čierne korenie
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu.
Pridáme prepláchnutú ryžu a opražíme do sklovita.
Zalejeme vínom a necháme odpariť(vsiaknuť)
Horúci vývar pridávame postupne po naberačkách prikryjeme a necháme vstrebávať.
Rizoto má byť krémové chvíľu pred dokončením pridáme šafrán ktorý si pred tým môžme namočiť do horúcej vody.
Plyn vypneme a pridáme parmezán zamiešame.
Ochutnáme a pridáme čierne korenie po prípade soľ(syr je ale dosť slaný)
Prikryjeme a necháme prejsť.
Podávame v hlbšom tanieri ozdobíme syrom a šafránom.
Dobrú chuť.
16 Sept 2013
Milánske rissoto
Labels:
Bez mäsa
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment