Potrebujeme:
600 g múka polohrubá
3 ks vajíčka
podľa potreby asi 200 ml voda
2 PL olej olivový
soľ
Plnka:
Tekvica menšia
kyslá smotana
olivový olej
čerstvé mleté korenie
soľ
Na omáčku:
2-3 dcl kuracieho vývaru
100 g masla
50-80 g parmezánu
tekvicové zrniečka opražené
Postup:
Múku si preosejeme na dosku, v strede urobíme jamku, pridáme vajíčka, soľ, olej a pridávaním vody zo začiatku pomocou
noža, potom rukou urobíme tuhšie cesto, prikryjeme miskou a necháme odpočívať asi 1/2 hodiny.
Omáčka:
Očistíme si tekvicu, zbavíme ju zrniek(odložíme na ozdobenie), nakrájame ju na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie prepiekla.
Nakrájanú tekvicu dáme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme štipku soli a čerstvo namleté čierne
korenie. Môžme pridať aj korenie na rozvonianie ja som pridala korenie Italia.
Celé to premiešame a dáme do rúry vyhriatej na 180°C tak na 30-40 minút.
Opečenú tekvicu necháme vychladnúť . Pridáme kyslú smotanu, podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.
Cesto:
Vyvaľkáme na doske .
Na polovicu cesta rozmiestnime čajovou lyžičkou plnku do malých kôpok.
Druhou polovicou cesta prekryjeme prvú polovicu a spojíme.
Kraje poriadne popritláčame a pomocou vidličky vytvarujeme pekné konce.
Ravioli vyvaríme v osolenej vriacej vode do ktorej pridáme par kvapiek olivového oleja.
Omáčka:
Na panvici roztopíme maslo, prilejeme kurací vývar a varíme 10 minút. Pridáme nastrúhaný parmezán a stále miešame.
Do omáčky dáme zliate ravioli a premiešame.
Nadávkujeme na tanier ozdobíme zrniečkami tekvice a posypeme parmezánom môžme ozdobiť aj listkami bazalky či vňate.
Za recept sa chcem poďakovať foodisimo.Veľmi inšpiroval a ešte viac chutil.
V chorvátsku ich zvyknú robiť aj na sladko sú to tzv.Trogirské ravioly.-Pečú sa
Plnka:
500 g mandle
500 g cukor
400 g maslo
6 bielkov-sneh
nastruhana citrónova kôra.
16 Sept 2013
Raviolli
Labels:
Bez mäsa
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment