Táto totička je moja prvá z marcipánu.
Pečená s láskou pre 4 ročnú Ninku:)
Korpus:
Potrebujeme:
6 vajec
6 Lyžíc práškový cukor
6 lyžíc polohrubá múka
1 prášok do pečiva
2-3 lyžice kakao
Postup:
Žltky vyšľaháme s cukrom do penista pridáme preosiatu múku rozdrobenú s PDP a kakaom.
Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Vylejeme na vymastený a vysypaný plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie.
Pri tejto torte postup opakujeme 2x.
Korpus necháme chladnúť.
Plnka:
Potrebujeme:
250 g maslo
2 ks malinový kompót
2 ks malinový puding
1 ks vanilkový cukor
2 PL kryštálový cukor
Postup:
Ponorným mixérom rozmixujeme malinové kompóty dohladka.
Z tejto šťavy a pudingového prášku uvaríme puding.
Na záver ochutíme cukrom.
Maslo prešľaháme v miske a postupne k nemu prišľaháme vychladnutý puding.
Vykrajovanie a spájanie:
3 balenia marcipánu 3x 150 g
žlta,červena,modra,zelena potravinárska farba.
Z korpusov si pomocou makety vyrežeme tvar minnie.
Korpus natrieme džemom následne plnkou a spojíme.
Celú tortu potrieme plnkou.
Čierny marcipán:
Červená,modra a zelená farba spolu zmiešať a zafarbíme marcipán.Treba sa s tým iba hrať.
Rozvaľkáme. Ak sa nám lepí podsypávame práškovým cukrom.
Tvar:
žlty marcipán pridáme iba trocha rozrobenej žltej.
Jazyk a mašľa červený marcipán
Oči ostava čistý biely marcipán.
A keďže som spravila viac plnky ako som mala a zo zvyškov korpusu som spravila rumovo kokosové guľky chcela som niečo vymyslieť:)
Potrebujeme:
Guličky zo zvyškou korpusu(+kokos,rum,kryštálový cukor,malinový džem)
Malinový puding
Mlieko
Zvyšok malinovej plnky
Parížska šľahačka
Postup:
Guličky sformujeme.
Dáme na spod pohára.
Alebo do košíčkou.
Uvaríme si puding guličky zalejeme.
Na vychladnutý puding nanesieme plnku.
Vyšľaháme si parížsku šľahačku(ja používam z prášku) a navrstvíme.
Ozdobíme ešte jednou guľkou.
A tu už čakajú na to kto sa k ním prvý dostane:)
No comments:
Post a Comment