Monday, 16 September 2013

Minnie






Táto totička je moja prvá z marcipánu.
Pečená s láskou pre 4 ročnú Ninku:)

Korpus:

Potrebujeme:

6 vajec
6 Lyžíc práškový cukor
6 lyžíc polohrubá múka
1 prášok do pečiva
2-3 lyžice kakao

Postup:

Žltky vyšľaháme s cukrom do penista pridáme preosiatu múku rozdrobenú s PDP a kakaom.

Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.



Vylejeme na vymastený a vysypaný plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie.

Pri tejto torte postup opakujeme 2x.

Korpus necháme chladnúť.




Plnka:

Potrebujeme:

250 g maslo
 2 ks malinový kompót
 2 ks malinový puding
 1 ks vanilkový cukor
 2 PL kryštálový cukor

Postup:

Ponorným mixérom rozmixujeme malinové kompóty dohladka.

 Z tejto šťavy a pudingového prášku uvaríme puding.
Na záver ochutíme  cukrom.





Maslo prešľaháme v miske a postupne k nemu prišľaháme vychladnutý puding.


Vykrajovanie a spájanie:

3 balenia marcipánu 3x 150 g
žlta,červena,modra,zelena potravinárska farba.


Z korpusov si pomocou makety vyrežeme tvar minnie.



Korpus natrieme džemom následne plnkou a spojíme.
Celú tortu potrieme plnkou.








Čierny marcipán:

Červená,modra a zelená farba spolu zmiešať a zafarbíme marcipán.Treba sa s tým iba hrať.
Rozvaľkáme. Ak sa nám lepí podsypávame práškovým cukrom.








Tvar:
žlty marcipán pridáme iba trocha rozrobenej žltej.




Jazyk a mašľa červený marcipán




Oči ostava čistý biely marcipán.

A keďže som spravila viac plnky ako som mala a zo zvyškov korpusu som spravila rumovo kokosové guľky chcela som niečo vymyslieť:)


Potrebujeme:

Guličky zo zvyškou korpusu(+kokos,rum,kryštálový cukor,malinový džem)
Malinový puding
Mlieko
Zvyšok malinovej plnky
Parížska šľahačka



Postup:

Guličky sformujeme.




Dáme na spod pohára.
Alebo do košíčkou.

Uvaríme si puding guličky zalejeme.





 Na vychladnutý puding nanesieme plnku.

Vyšľaháme si parížsku šľahačku(ja používam z prášku) a navrstvíme.
Ozdobíme ešte jednou guľkou.
A tu už čakajú na to kto sa k ním prvý dostane:)


No comments:

Post a Comment