Tuesday 17 September 2013

Pavlova


Mojatá Pavlova a prvá ktorá sa vydarila ako sa vydariť mala:)
Odporúčam recept som našla v apetite:)

 Potrebujeme:

150 ml bielka (cca 4)
220 g jemného krupicového cukru
2 lyžice kukuričný škrob(preosiaty)
2 Lyžice vinný ocot

Na ozdobenie:

250 ml rastlinná šľahačka
250 g kivi
práškový cukor na ozdobenie


Trúbu predhrejeme na 150 stupňov.
Bielky odmeriame a dáme do misky  a pri nízkych otáčkach šľaháme až kým sa nám z bielkov netvoria špice.
Potom postupne pridávame krupicový cukor a poriadne zašľaháme.
Nakoniec preosejeme škrob a ocot a zľahka prešľaháme.




Na plech položíme papier na pečenie a nakreslíme 18 cm kruh .
Trúbu stlmíme na 120 stupňov vložíme doň plech s korpusom a pečieme 80 minút.
Po upečení rúru vypneme a korpus v nej necháme úplne vychladnúť.




Smotanu vyšľaháme do tuha.
Kivi nakrájame a ozdobíme ním tortu.



No comments:

Post a Comment