Potrebujeme:
Na cesto:
300 g maslo
300 g horká čokoláda
5 vajec
5 lyžíc práškový cukor
štipka soli
150 g hladka múka
1/2 lyžičky Prášku do pečiva
Kakao na posypanie
Na krém:
400 ml smotana na šľahanie
400 g horkomliečnej čokolády
30 g maslo
Postup:
Pripravíme si suroviny na korpus.
Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a posypeme kakaom.
Do hrnca dáme maslo a na nízkej teplote pomaly rozpustíme.Pridáme nasekanú čokoládu.
Premiešame s maslom a necháme roztopiť.
V miske vyšľaháme do penista vajcia s cukrom a so štipkou soli.
Pridáme preosiatu múku a postupne zapracujeme vlažnú maslovo-čokoládovú masu.
Čokoládové cesto prelejeme do formy a povrch uhladíme.
Vložíme do vyhriatej rúry a na teplote 160-140 stupňov pečieme 35-45 minút.
Po upečení necháme korpus vo forme asi 15 minút chladnúť.
Potom ho opatrne vyklopíme na kuchynskú mriežku.
Pripravíme si krém.
Pripravíme si suroviny.
Smotanu nalejeme do hrnca a na nízkej teplote zohrejeme.Pridáme Pokrájanu čokoládu(alebo čokoládu najskôr roztopíme nad parou.)
A spolu so šľahačkou roztopíme.
Čokoládovú smotanu odstavíme a rozdelíme na 2 polovice.( alebo 1:3)
Do jednej polovice pridáme maslo a rozmiešame.
Korpus necháme cez noc pdstáť. Aj obidva krémy odložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň prerežeme na 2 diely.Čokoládovú smotanu bez maslo vyšľaháme dotuha,natrieme na spodný plát cesta a prikryjeme horným plátom.
Čokoládovú smotanu s maslom mierne zohrejeme-len tak aby bola tekutá a celý korpus ňou zvonku natrieme.
Tortu odložíme aspoň na dve hodiny do chladu.
Bola neskutočná!
úžas!! riadná šikuľka :)
ReplyDeleteĎakujem:)
Delete