Potrebujeme:
900 g hladka muka špecial
100 g páškový cukor
400 ml mlieko
2 droždia
štipka soli
1 prášok do pečiva
sneh z 3 bielkov
Plnka:
500 ml mlieko
2 čokoládové pudingy
4 lyžice kakao
300 g kryštáľový cukor
1 palmarín
Postup:
Cesto klasicky vypracujeme a dáme kysnúť ako každé iné cesto.
S cestom sa pracuje dosť ťažko.
V troche mlieka si rozrobíme pudingy s kakaom.
Zvyšné mlieko dáme variť spolu s cukrom.
Do vriaceho mlieka prilejeme pudingy a miešame až do zhustnutia.
Do teplého dáme jeden palmarín.
Vykysnuté cesto dáme na dosku a rozdelíme na 6 častí.
Každú časť potrieme potrieme plnkou a zrolujeme ako orechovník.
Potom spletieme 3 a 3.Ako koláč.
Vrch potrieme žltkami a dáme na vymastený plech a pečieme.
No comments:
Post a Comment