1kg červených ríbezlí
štipku chilli korenia
2 limetky
500 g želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Ríbezle umyjeme, necháme odkvapkať a odstránime zo stoniek.
Nastrúhame kôru z limetiek prekrojíme na polovice a vytlačíme šťavu.
Brusnice prepasírujeme buď pred alebo po dovarení.
Dáme do hrnca pridáme štipku chilli,nastruhanu kôru a šťavu.
Následne želirovací cukor a za stáleho miešania varíme podľa návodu.
Horúci džem nalejeme až po okraj do pripravených pohárov so skrutkovacím uzáverom.
Hneď uzavrieme a necháme vychladnúť obrátene hore dnom.
15 Sept 2013
Ríbezľový džem
Labels:
Džemy
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment