Monday 16 September 2013

Raviolli

Potrebujeme:

 600 g múka polohrubá
     3 ks vajíčka
     podľa potreby asi 200 ml voda
     2 PL olej olivový
      soľ

Plnka:

Tekvica menšia
kyslá smotana
olivový olej
čerstvé mleté korenie
soľ

Na omáčku:

    2-3 dcl kuracieho vývaru
    100 g masla
    50-80 g parmezánu
    tekvicové zrniečka opražené


Postup:

Múku si preosejeme na dosku, v strede urobíme jamku, pridáme vajíčka, soľ, olej a pridávaním vody zo začiatku pomocou
noža, potom rukou urobíme tuhšie cesto, prikryjeme miskou a necháme odpočívať asi 1/2 hodiny.




Omáčka:

Očistíme si tekvicu, zbavíme ju zrniek(odložíme na ozdobenie), nakrájame ju na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie prepiekla.
Nakrájanú tekvicu dáme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme  štipku soli a čerstvo namleté čierne
korenie. Môžme pridať aj korenie na rozvonianie ja som pridala korenie Italia.
Celé to premiešame a dáme do rúry vyhriatej na 180°C  tak na 30-40 minút.




Opečenú tekvicu necháme vychladnúť . Pridáme kyslú smotanu,  podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.




Cesto:

Vyvaľkáme na doske .


Na polovicu cesta rozmiestnime čajovou lyžičkou plnku do malých kôpok.
Druhou polovicou cesta prekryjeme prvú polovicu a spojíme.
Kraje poriadne popritláčame a pomocou vidličky vytvarujeme pekné konce.




Ravioli vyvaríme v osolenej vriacej vode do ktorej pridáme par kvapiek olivového oleja.




Omáčka:

Na panvici roztopíme maslo, prilejeme kurací vývar a varíme 10 minút. Pridáme nastrúhaný parmezán a  stále miešame.





Do omáčky dáme zliate ravioli a premiešame.



Nadávkujeme na tanier ozdobíme zrniečkami tekvice a posypeme parmezánom môžme ozdobiť aj listkami bazalky či vňate.

Za recept sa chcem poďakovať foodisimo.Veľmi inšpiroval a ešte viac chutil.




V chorvátsku ich zvyknú robiť aj na sladko  sú to tzv.Trogirské ravioly.-Pečú sa
Plnka:
500 g mandle
500 g cukor
400 g maslo
6 bielkov-sneh
nastruhana citrónova kôra.



No comments:

Post a Comment