Za tento recept sa chcem poďakovať alexdidi z varecha.sk.......Omáčku som si urobila svoju ale tortelliny su úžasné!:)Tortellony= veľké tortelliny
Tortelliny sú malé plnené torteliny plnené mäsovou alebo syrovou plnkou.
Potrebujeme:
600 g múka polohrubá
3 ks vajíčka
podľa potreby asi 200 ml voda
2 PL olej olivový
soľ
PLNKA:
200 g hovädzie mäso mleté
1 ks vajce
1 ks cibuľa
1 strúčik cesnak
soľ
čierne korenie mleté
olivový olej
sojová omáčka
OMÁČKA:
500ml paradajkový pretlak
1 ks cibuľa
2 ks bobkový list
2-3 ks čierne korenie celé
2 ks nové korenie celé
Trstinový cukor
soľ
3 lyžice maslo
3-4 lyžice múka hladká
ocot
Na ozdobenie:
parmezán
Postup:
Múku si preosejeme na dosku, v strede urobíme jamku, pridáme vajíčka, soľ, olej a pridávaním vody zo začiatku pomocou
noža, potom rukou urobíme tuhšie cesto, prikryjeme miskou a necháme odpočívať asi 1/2 hodiny.
Pripravíme plnku: Na oleji podusíme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak.
pridáme k mäsu aj s vajíčkom, osolíme, okoreníme. Podľa chuti pridáme sojovu omáčku a pár kvapiek tabasca nemusí byť.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2mm( čo najtenšie), vykrajovačkou (4 cm cca) vykrajujeme krúžky na ktoré dávame guličky plnky.
Kolieska preložíme na polovicu, okraje dore pritlačíme prstami a konce vzniknutého polkruhu otočíme okolo prsta a spojíme zatlačením.
Pripravené torteliny varíme miernym varom v osolenej vode asi 10´, občas premiešame.
Uvarené torteliny vyberieme dierovanou naberačou do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
Postupne uvaríme všetky torteliny a udržujeme teplé napr. v rúre.
Na paradajkovú omáčku si v menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a osmažíme.
Pridáme paradajkový pretlak, soľ, cukor, čierne korenie, bobkový list, premiešame a povaríme asi 15´.
Pridáme trocha octu.
Na masle si na panvici orestujeme cibuľu ktorú potom pridáme do hotovej paradajkovej omáčky.
Torteliny podávame na ohriatom tanieri poliate omáčkou, posypané parmezánom .
16 Sept 2013
Tortelliny s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment