Saturday, 14 September 2013

Spagetti Aglio olio

Snáď najjednoduchie cestoviny.

Potrebujeme:

    1 balenie špagety
     1 hlávka cesnak
      olej olivový
      bylinky (rozmarín, tymian, pažítka)
     8 ks papričky čili
      soľ

Postup:

Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu, aby boli al dente.




Na rozohriatom olivovom oleji opražíme na plátky pokrájaný cesnak, posekané bylinky a podrvené čili papričky.
 Krátko orestujeme.



Pridáme špagety a dôkladne premiešame.




 Podávame s nastrúhaným syrom, najlepšie parmezánom.

TIP:

Chutné, jednoduché a lacné jedlo.
Je nenáročné na prípravu, spĺňa však tie najnáročnejšie kulinárske kritériá.
Dôležité je, aby sme jedlo pripravili z kvalitných a čerstvých surovín. Bylinky a papričky nie sú nutnosť.

No comments:

Post a Comment